十八盛酒造は、倉敷市児島という瀬戸内際にある蔵です。昔から瀬戸内の魚介類に合う旨味のあるお酒を造っています。

Menu
PRODUCT lineup

吟醸

GINJO-SHU

  • 十八盛 山田錦純米大吟醸
    Juhachi Zakari
    Yamadanishiki Junmai Daiginjo
    • 十八盛 山田錦純米大吟醸 1800ml
      十八盛 山田錦純米大吟醸 1800ml
    • 十八盛 山田錦純米大吟醸 720ml
      十八盛 山田錦純米大吟醸 720ml
    • 十八盛 山田錦純米大吟醸 1800ml
    • 十八盛 山田錦純米大吟醸 720ml
    十八盛 山田錦純米大吟醸
    Juhachi Zakari Yamadanishiki Junmai Daiginjo

    まろやかな口当たりとフルーティーな香りをお楽しみ下さい。
    低温長期発酵で丁寧に醸した大吟醸です。

    Carefully brewed using a low temperature slow fermentation method, please enjoy the rounded mellow taste and fruity fragrance of this Daiginjo sake.

    原料 Materials
    山田錦 Yamada-Nishiki rice
    精米歩合 Rice Milling Rate
    35%
    アルコール度 Alcohol Content
    16%
    価格 Price
    1800ml 6,726円(税抜)/ 720ml 2,885円(税抜)
  • 十八盛 朝日純米大吟醸備前50
    Juhachi Zakari Asahi Junmai Daiginjo Bizen50
    • 十八盛 朝日純米大吟醸備前50 1800ml
      十八盛 朝日純米大吟醸備前50 1800ml
    • 十八盛 朝日純米大吟醸備前50 720ml
      十八盛 朝日純米大吟醸備前50 720ml
    • 十八盛 朝日純米大吟醸備前50 180ml
      十八盛 朝日純米大吟醸備前50 180ml
    • 十八盛 朝日純米大吟醸備前50 1800ml
    • 十八盛 朝日純米大吟醸備前50 720ml
    • 十八盛 朝日純米大吟醸備前50 180ml
    十八盛 朝日純米大吟醸備前50
    Juhachi Zakari Asahi Junmai Daiginjo Bizen50

    フルーティーな香りと口当たりのやさしい上品な味わいをお楽しみください。

    全国有数の米どころ岡山県赤磐市でとれた朝日米を使用し米の旨みを十分に引き出すため低温でじっくりと仕込みました。口当たりのよさとふくよかな味が特徴です。冷やしてあるいは常温がお勧めです。

    Please enjoy the elegant mellow taste and fruity fragrance of this Daiginjo sake.

    Using Asahi rice from Akaiwa City, one of the nation’s most distinguished regions for rice cultivation. We brewed this sake at low temperatures to carefully draw out just the right amount of sweetness from the rice. As a result, it has a well-rounded palate, pleasant fragrance that we recommend you enjoy either chilled or a room temperature.

    原料 Materials
    岡山県産朝日 Okayama cultivated Asahi Rice.
    精米歩合 Rice Milling Rate
    50%
    アルコール度 Alcohol Content
    16%
    価格 Price
    1800ml 2,747円(税抜)/ 720ml 1,435円(税抜)/ 180ml 400円(税抜)

純米

JUNMAI

  • 十八盛 山廃純米雄町 青螺姫
    Juhachi Zakari Yamahai Junmai Omachi Seirahime
    • 十八盛 山廃純米雄町 青螺姫 1800ml
      十八盛 山廃純米雄町 青螺姫 1800ml
    • 十八盛 山廃純米雄町 青螺姫 720ml
      十八盛 山廃純米雄町 青螺姫 720ml
    • 十八盛 山廃純米雄町 青螺姫 180ml
      十八盛 山廃純米雄町 青螺姫 180ml
    • 十八盛 山廃純米雄町 青螺姫 1800ml
    • 十八盛 山廃純米雄町 青螺姫 720ml
    • 十八盛 山廃純米雄町 青螺姫 180ml
    十八盛 山廃純米雄町 青螺姫
    Juhachi Zakari Yamahai Junmai Omachi Seirahime

    岡山県産雄町米を100%使用し、山廃仕込ならではの味わい深い酸味とコク、口に含んだ時の独特な旨みのあるお酒。

    Brewed from 100% Okayama cultivated Omachi rice, this is a sake that displays the unique richness and umami of the traditional Yamahai method of brewing.

    原料 Materials
    岡山県産雄町米 Okayama cultivated Omachi Rice
    精米歩合 Rice Milling Rate
    58%
    アルコール度 Alcohol Content
    15%
    価格 Price
    1800ml 2,964円(税抜)/ 720ml 1,485円(税抜)/ 180ml 400円(税抜)
  • 十八盛 雄町純米備前蒼海
    Juhachi Zakari Omachi Junmai Bizensoukai
    • 十八盛 雄町純米備前蒼海 1800ml
      十八盛 雄町純米備前蒼海 1800ml
    • 十八盛 雄町純米備前蒼海 720ml
      十八盛 雄町純米備前蒼海 720ml
    • 十八盛 雄町純米備前蒼海 300ml
      十八盛 雄町純米備前蒼海 300ml
    • 十八盛 雄町純米備前蒼海 180ml
      十八盛 雄町純米備前蒼海 180ml
    • 十八盛 雄町純米備前蒼海 1800ml
    • 十八盛 雄町純米備前蒼海 720ml
    • 十八盛 雄町純米備前蒼海 300ml
    • 十八盛 雄町純米備前蒼海 180ml
    十八盛 雄町純米備前蒼海
    Juhachi Zakari Omachi Junmai Bizensoukai

    備前産雄町米を100%使用し、瀬戸内の風土の中で自然と共に醸しだされた純米酒です。

    岡山県産雄町米を原料に米の旨みを十分に引き出した純米酒です。雄町特有のはんなりとした旨味とキレのあるのどごしをお楽しみください。

    Made from 100% Bizen Omachi this Junmai sake is brewed amongst the nature and climate of the Seto Inland Sea.

    It was made in a way that carefully extracted just the right amount of richness from the Okayama cultivated Omachi rice. Please enjoy the special elegant characteristics and clean Umami flavor of Omachi rice.

    原料 Materials
    岡山県産雄町米 Okayama cultivated Omachi
    精米歩合 Rice Milling Rate
    68%
    アルコール度 Alcohol Content
    15%
    価格 Price
    1800ml 2,564円(税抜)/720ml 1,185円(税抜)/300ml 490円(税抜)/180ml 300円(税抜)
  • 特別純米 ことのわ
    Tokubetsu Junmai Kotonowa
    • 特別純米 ことのわ 1800ml
      特別純米 ことのわ 1800ml
    • 特別純米 ことのわ 720ml
      特別純米 ことのわ 720ml
    • 特別純米 ことのわ 300ml
      特別純米 ことのわ 300ml
    • 特別純米 ことのわ 1800ml
    • 特別純米 ことのわ 720ml
    • 特別純米 ことのわ 300ml
    特別純米 ことのわ
    Tokubetsu Junmai Kotonowa

    岡山県西大寺で栽培された新品種米「吟のさと」を100%使用。口当たりのやさしい味わいのある香味が特徴です。
    ジーンズ発祥の地「児島」にちなみ、デニムラベルでスタイルを演出しました。

    Made from a new rice variety called Gin no Sato which was cultivated in Saidaiji, Okayama prefecture, this sake displays a gentle mellow taste. The labels were produced in a denim style in homage to the Kojima area famous as the birthplace of denim in Japan.

    原料 Materials
    岡山県西大寺産「吟のさと」 Saidaiji, Okayama Prefecture. Gin no Sato
    精米歩合 Rice Milling Rate
    60%
    アルコール度 Alcohol Content
    15%
    価格 Price
    1800ml 2,400円(税抜)/720ml 1,200円(税抜)/300ml 524円(税抜)

レギュラー

REGULAR

  • 十八盛 上撰
    Juhachi Zakari Josen
    • 十八盛 上撰 1800ml
      十八盛 上撰 1800ml
    • 十八盛 上撰 1800ml
    十八盛 上撰
    Juhachi Zakari Josen

    岡山県産米で仕込みました。十八盛の特徴である農淳旨口のお酒です。口当たりのよい上品な味わいで、燗してよし、そのまま飲んでもよし、毎晩の晩酌に最高です。

    Brewed from Okayama cultivated rice, this sake displays the characteristic rich sweetness of Juhachi Zakari sake. With an elegant taste, regardless of whether you drink it warmed or as it is at room temperature, this sake is well suited to drinking with the evening meal.

    原料 Materials
    岡山県産米 Okayama cultivated rice.
    アルコール度 Alcohol Content
    14.8%
    価格 Price
    1800ml 1,815円(税抜)
  • 十八盛 金紋
    Juhachi Zakari Kinmon
    • 十八盛 金紋 1800ml
      十八盛 金紋 1800ml
    • 十八盛 金紋 1800ml
    十八盛 金紋
    Juhachi Zakari Kinmon

    毎晩の晩酌に、お燗して飲んでみて下さい。

    岡山県産あけぼので仕込んだ十八盛の定番酒です。昔でいう二級酒ですが、「とはち(愛称)は二級の方がおいしいんじゃ」とよく言われていました。毎晩の晩酌に、お燗して飲んでみてください。

    This is a staple product of Juhachi Zakari made from Okayama cultivated Akebono rice. Under the old classification system, this sake was ranked as “Second Class”. However, it was often said that “second class Tohachi (old nickname) is more delicious”. Please warm and enjoy at home with your evening meal.

    原料 Materials
    岡山県産米 Okayama cultivated rice
    アルコール度 Alcohol Content
    15.3%
    価格 Price
    1800ml 1,566円(税抜)

焼酎

SHOCHU

  • 本格米焼酎 時次郎 43°
    Honkaku Komejochu Tokijirou 43°
    • 本格米焼酎 時次郎 43° 500ml
      本格米焼酎 時次郎 43° 500ml
    • 本格米焼酎 時次郎 43° 500ml
    本格米焼酎 時次郎 43°
    Honkaku Komejochu Tokijirou 43°

    はっきりとしたコクのある味わい、華やかな香りをご堪能いただく為に敢えて濾過せず、原酒(アルコール43度)で瓶詰してお届けします。

    In order to enjoy the distinct richness of flavour and florid aroma, we bottle and deliver this Shochu at 43% abv without any filtration or dilution.

    原料 Materials
    米、米麹、酒粕 Rice, Koji Rice, Sake Kasu
    アルコール度 Alcohol Content
    43%
    価格 Price
    500ml 2,000円(税抜)
  • デニム浮玉焼酎 Jeans Kojima
    Denim Ukitama Shochu Jeans Kojima
    • デニム浮玉焼酎 Jeans Kojima 720ml
      デニム浮玉焼酎 Jeans Kojima 720ml
    • デニム浮玉焼酎 Jeans Kojima 720ml
    デニム浮玉焼酎 Jeans Kojima
    Denim Ukitama Shochu Jeans Kojima

    児島特産のデニム生地でできた巾着袋をセットにしました。飲み終わった後は、花瓶や小物入れとしてご利用になれます。

    For this Shochu we created a money pouch made from Kojima`s local specialty product of denim. When you have finished drinking the Shochu you can use it for such things as a flower vase or accessory case.

    原料 Materials
    米、米麹、酒粕 Rice, Rice Koji, Sake Kasu
    アルコール度 Alcohol Content
    25%
    価格 Price
    720ml 1,500円(税抜)

リキュール

LIQUEUR

  • ことのわ ゆず
    Kotonowa Yuzu
    • ことのわ ゆず 1800ml
      ことのわ ゆず 1800ml
    • ことのわ ゆず 720ml
      ことのわ ゆず 720ml
    • ことのわ ゆず 300ml
      ことのわ ゆず 300ml
    • ことのわ ゆず 1800ml
    • ことのわ ゆず 720ml
    • ことのわ ゆず 300ml
    ことのわ ゆず
    Kotonowa Yuzu

    特別純米ことのわをベースにゆず果汁とオリゴ糖を加えました。ほどよい酸味と甘みがマッチする爽やかな一杯です。
    ことのわシリーズはデニムラベルでスタイルを演出しています。

    Using Kotonowa Tokubetsu Junmai as a base, and combining the juice of Yuzu and Origo sugar this is a refreshing liqueur with just the right balance of sweetness and sour. The labels have also been designed in a denim style in homage to the Kojima area which is famous as the birthplace of denim in Japan.

    原料 Materials
    日本酒、ゆず果汁、オリゴ糖 Junmai Sake, Yuzu, Origo Sugar
    アルコール度 Alcohol Content
    8~9%
    価格 Price
    1800ml 2,800円(税抜)/720ml 1,500円(税抜)/300ml 619円(税抜)
  • 十八盛 梅酒
    Juhachi Zakari Umeshu
    • 十八盛 梅酒 1800ml
      十八盛 梅酒 1800ml
    • 十八盛 梅酒 720ml
      十八盛 梅酒 720ml
    • 十八盛 梅酒 1800ml
    • 十八盛 梅酒 720ml
    十八盛 梅酒
    Juhachi Zakari Umeshu

    日本酒をベースに仕込んだ梅酒です。
    五年の熟成により優しくコクのある味わいになりました。オリゴ糖を加えることで体にもやさしく仕上がりました。

    This Ume-Shu (plum liqueur) is made using sake as a base. After 5 years of aging, it`s flavor has become rich and mellow. By adding Origo Sugar it has been finished in a way that is gentle and mellow.

    原料 Materials
    日本酒、梅、オリゴ糖 Sake, Ume (Plum), Origo Sugar
    アルコール度 Alcohol Content
    8~9%
    価格 Price
    1800ml 2,300円(税抜)/720ml 1,000円(税抜)